טוב לדעתצפה בהכל

מרק בצל – מתכון מנצח למנה המושלמת

חם, מנחם וטעים, אפשר להכין מרק בצל במגוון סגנונות, אבל המתכון המקורי מבוסס על מרק צרפתי שמוכן עם ציר בקר ובצל מקורמל. למעלה מפזרים קרוטונים מצופים בגבינת גרוייר שוויצרית מומסת, ופרמזן.

איך להכין מרק בצל בגרסה הטובה ביותר

ישנם שני מרכיבים חיוניים להכנת מרק בצל איכותי. המרכיב הראשון הוא הציר. המרק יהיה טוב רק אם תשתמשו בציר איכותי. במתכון הצרפתי הקלאסי, המרק מוכן עם ציר בקר, אם כי לפעמים ציר בקר טוב יכול להיות קשה להשגה ויקר להכנה.

אם אתם משתמשים בציר מוכן, כדאי שתטעמו אותו קודם! אם אינכם אוהבים את הטעם, אל תשתמשו בו. (אם אתם מבשלים הרבה בשר בקר או צלי בקר, מומלץ לשמור את השאריות ולהקפיא אותן על מנת להכין ציר מאוחר יותר).

המרכיב השני בחשיבותו הוא לקרמל נכון את הבצלים

הכנת הקרמול של כמות הבצל הדרושה במתכון מרק בצל זה תימשך לפחות 40 דקות. הקרמול הוא תהליך כימי המתרחש כאשר הסוכרים בבצל מגיעים לטמפרטורה מסוימת.

רכיבים:

6 בצלים אדומים או צהובים גדולים פרוסים דק

4 כפות שמן זית כתית מעולה

2 כפות חמאה

כפית סוכר

מלח דק

2 שיני שום קצוצות

8 כוסות ציר בקר, ציר עוף או שילוב של השניים (באופן מסורתי המרק עשוי מציר בקר)

1/2 כוס יין לבן יבש

2 עלי דפנה

כף עלי טימין טריים (אפשר להשתמש גם בכמה ענפי טימין טריים) או 1/2 כפית טימין מיובש (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות ברנדי (לא חובה)

8 פרוסות) באגט

כוס וחצי גבינת גרוייר מגוררת

פרמזן מגורר לזילוף מעל פרוסות הבאגט


אופן ההכנה

מקרמלים את הבצלים: בסיר בעל תחתית עבה של 5 עד 6 ליטר, מחממים 3 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומערבבים לציפוי.

מבשלים את הבצלים, תוך ערבוב, עד שהם מתרככים, כ-15 עד 20 דקות. מגבירים את האש ללהבה בינוניתגבוהה.

מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ואת החמאה ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתחיל להשחים, כ-15 דקות נוספות.

מפזרים סוכר (כדי לעזור בהתקרמלות) וכפית מלח. ממשיכים לבשל עד שהבצלים משחימים היטב, כ-10 עד 15 דקות נוספות.

מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד דקה.

מוסיפים את היין לסיר ומגרדים את החתיכות השחומות בתחתית ובדפנות הסיר, תוך כדי ביטול הזיגוג.

מוסיפים את הציר, עלי הדפנה והתימין. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה נמוכה. מבשלים כ-30 דקות.

מתבלים לפי הטעם בתוספת מלח ומוסיפים פלפל שחור גרוס טרי. מכניסים את עלי הדפנה. מוסיפים ברנדי אם אוהבים.

צולים את פרוסות הבאגט

בזמן שהמרק מתבשל, מרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר כסף ומחממים את התנור ל-220 מעלות. מברישים קלות את שני הצדדים של פרוסות הבאגט בשמן זית (בסוף תשתמשו בכף וחצי שמן זית בשביל זה).

מניחים את פרוסות הבאגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, על המדף בשליש העליון של התנור, וצולים עד להשחמה קלה, כ-5 עד 7 דקות. מוציאים מהתנור.

מפזרים את גבינת הגרוייר המגוררת והפרמזן. מחזירים לתנור סמוך לזמן ההגשה ואופים עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה קלות.


סגנון ההגשה

להגשת מרק בצל יוצקים עם מצקת את המרק לקערה, ומניחים טוסט גבינה אחד על החלק העליון של כל קערת מרק. לחלופין, ניתן להשתמש בקערות בודדות חסינות אש או כלי קדרה אחד גדול, ויוצקים את המרק לתוך הקערות או כלי הקדירה.

בתאבון 🙂

אולי יעניין אתכם גם –


איך בחירת מיטה לילדיכם משפיעה על איכות השינה שלהם ?

חושה בסיני – למצוא את המקום המושלם לחופשה

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button