טוב לדעתצפה בהכל

דגים מרוקאים – להכין דגים מושלמים לשבת

מתכננים סעודת שבת מהסרטים? אי-אפשר בלי דגים מרוקאים על השולחן ביום המיוחד הזה. הבנו לכם מתכון מהסרטים שיסגור לכם את הפינה:

הדג המהמם ועמוס הטעמים הזה הוא מנה ראשונה לארוחת שישי בקרב משפחות ממוצא ספרדי, אבל בשנים האחרונות, מנת הדגים המרוקאים התקרבה לשולחן של כמעט כל משפחה בארץ. כל עדה מכינה דגים מרוקאים בסגנון אחר.

מבחינת אנשים רבים, סיר דגים מרוקאים מייצג תבשיל ביתי טעים שאוכלים עם בני משפחה וחברים קרובים. זוהי מנה טעימה מאוד. חריפה, מבולגנת ומנחמת להפליא. כדאי שתכינו בצד גם חלה תוצרת בית או את לחם הפרנה האהוב, על מנת לספוג את כל הטוב הזה!

מתכון יצירתי להכנת דגים מרוקאים

הרכיבים:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לרצועות (שימו לב להערה בסוף לגבי רמת החריפות)
  • 5 שיני שום פרוסות
  • כוס מים
  • 4 נתחי פילה דגים, מסוג אמנון, סלמון, נסיכת הנילוס (מומלץ!!) או כל סוג אחר של דג שאהוב עליכם.
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כורכום
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ לימון, פרוס (אופציונלי, לעידון הטעם)
  • ½ כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  • טובלים את הדגים משני הצדדים בקערה עם מיץ מחצי לימון, ומפזרים מלח.
  • מחממים בסיר רחב ושטוח שתי כפות שמן זית, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים על אש בינונית עד שהשום מזהיב. מוסיפים את המלח והפלפל השחור, לפתיחת הטעמים.
  • מוסיפים את הפלפל האדום ואת פלפל הצ'ילי הירוק החריף. מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת המים. מערבבים כדי לגרד את הטעם המקורמל הטעים מתחתית הסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות.
  • בקערה נפרדת, מערבבים 1/3 כוס שמן זית, כורכום ופפריקה מתוקה. שוטפים את נתחי הדגים, וטובלים כל נתח בתערובת התבלינים, לציפוי מכל הצדדים. מוסיפים את הדגים לסיר, ואז יוצקים את יתרת תערובת התבלינים מלמעלה.
  • מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך עשר דקות. הופכים את הדגים, מוסיפים עם כף גדולה את הרוטב ומפזרים מעל הדגים, וממשיכים לבשל למשך עשר דקות נוספות.
  • אם רוצים, אפשר להניח מעל הדגים פרוסות לימון.
  • מגישים חם עם פרוסות חלה או לחם פרנה.
  • הערות להכנת המתכון
  • אם ההעדפה היא לחריפות יתר, אפשר להשתמש בארבעה פלפלים חריפים, ולהשאיר את הגרעינים של הפלפלים. אם ההעדפה היא לחריפות מתונה או לפיקנטיות, אפשר להשתמש בפלפל חריף אחד ולסלק את הגרעינים)
  • אפשר להגיש דגים מרוקאים עם קוסקוס בצד, או עם אורז לבן. על שולחן ארוחת השישי, לצד מגוון הסלטים שתכינו, כדאי שתהיה גם קערת באבא גנוש, או בשמה העממי: סלט חצילים בטחינה, ואל תשכחו קערת סלט עגבניות חריף, להעצמת הטעמים.

אבל לא משנה איך תכינו את הדגים, אחת ולתמיד – זה לא סיר חריימה!

יש שמוסיפים לסיר הדגים עגבניות ותפוחי אדמה, ויש שמוסיפים גם רסק עגבניות, אלא שחשוב להבין את ההבדל המהותי בין דגים חריפים בסגנון מרוקאי לבין חריימה. ההבדל טמון ברוטב: לסיר דגים מרוקאים יש רוטב עדין, ואילו המאפיין העיקרי של סיר חריימה הוא רוטב עגבניות עשיר וסמיך שעוטף את הדג.

מתכונים מסוימים דורשים אפייה, בעוד שאחרים דורשים בישול על כיריים. חלקם משתמשים הרבה בפפריקה, ואחרים מכבידים יותר על הצ'ילי החריף או הכמון. חלקם כוללים חומוס גרגרים מתובלים, ואחרים לא. וגם בחירת הדגים עשויה להשתנות ממתכון למתכון, בהתאם להעדפות ולמסורת.

יעניין אתכם גם – 

פרסום ממומן בגוגל למה כדאי לכם לעשות זאת

איך מנקים נעליים לבנות: מדריך קצר ולעניין להברקת נעליים

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button