יום המשפחה – החיים מזמנים לנו שינויים רבים במשפחה, בזוגיות, בעבודה וכל זה חלק בלתי נפרד מחיינו. כולנו חווים לידות, נישואין, מעברי דירה, גיוס לצבא ועוד שינויים כאלה ואחרים. בנוסף לכל אנו עוברים שינויים נוספים כמו מחלות, מוות, גירושין, פיטורים מהעבודה, תאונות דרכים ועוד. ביום המשפחה אנו מבינים מה בעצם יצרנו וכמה שהמשפחה שלנו חשובה למרות שלא אמור להיות לכך יום מיוחד וכל יום צריך להגיד תודה על מה שיש. במאמר הבא אנו נסביר איך להתמודד עם בעיות משפחתיות משברים כאלה ואחרים ואיך בעצם להתגבר על זה.
יום המשפחה במשבר –
כל משפחה עוברת שינויים, למשל הקורונה שפוקדת אותנו מזה כבר שנתיים ואינה רוצה לעזוב. השאירה אותנו בבית לזמן רב ללא עבודה, וללא אפשרות לפעילויות עם הילדים או פעילות זוגית כלשהי, מה שאכן גרם לזוגות רבים למצוא את הדרך לגירושין ולוותר אחד על השני ועל המשפחה. אומרים שמשפחה אמורה לתמוך אחד בשני ולהתמודד עם מצבי משבר המגיעים בעקבות סיבות כאלה ואחרות אך לא תמיד זה אפשרי במצבים כאלו מאוד חשוב להבין את רמת המשבר בבית וכיצד לפעול נכון על מנת לתקנו.
סיבות המשבר ומה שזה יוצר –
בגלל מצבי משבר אלו עלולים להתפתח המון לחצים וקשיים בין בני הבית, שמרגישים שהם בעצם נשאבים לתוך בור והוא ללא מוצא וההתמודדות היא לא מספיקה עבורם. ככה בעצם נוצר חוסר תקשורת והתכנסות פנימית, תחושות חרדה, דכאון, המון כעסים, שנאה ושליליות. רוב האנרגיה של בני הבית במצב משבר הולכת להתמודדות עם לחץ מה שמונע מהמשפחה לפתח לעצמה משאבים חדשים לנוע בהם ולנסות לשפר את חיי היום יום שלהם ולשמור על בית בריא ומאושר. לפני הכל מאוד חשוב לנסות להבין האם מדובר במשבר מתמשך שחוזר כל הזמן או במשבר חד פעמי? כיצד כל אחד מבני הבית חווה את עוצמת המשבר? כל אחד מבני המשפחה עלול לקחת באופן שונה משבר כולל הילדים שיכולים לקחת את זה לכיוון דיכאון והתכנסות פנימית. מידת התמיכה במצבי משבר במשפחה היא חשובה יש לה משמועת מאוד גדולה על כולם בבית.
איך להצליח לעבור משבר במשפחה –
בשביל לעבור משבר שנוצר במשפחה צריך גם חוסן משפחתי קיימים שלושה תחומים עיקריים של תפקוד מאוד חשובים במשפחה אמונות, יכולת התארגנות, פתרון בעיות ותקשורת משפחתית. כאשר המשפחה חווה משבר עליה להבין ולהעריך את מערכת האמונות שלה, בכדי להבין את משמעות האירוע שקרה. לנסות להבין האם קיים פתרון לבעיה שנוצרה, בזמני המשבר ההורים לרוב מבטלים את עצמם ואת המצוקות שלהם כשהם מנסים בעצם להבין את תחושותיהם של הילדים ולנסות לתת את העזרה לילד, זה אחד הדברים שמביאים את ההורים למצבים של תסכול ומועקה. הדבר הכי חשוב שהורה צריך לעשות הוא לתת קודם כל את הצומת לב לעצמו ולהבין את הרגשות שהוא חווה לאותו רגע, בשביל להתמודד מול דברים אחרים אחרי זה בצורה נכונה ורגועה. כשהורה מציג את רגשותיו הוא בעצם מסייע לילדיו בלהבין שהוא האדם החזק בבית ונותן תחושת ביטחון הרצויה עבור ילדיו. מאוד חשוב לשמור על רצף האירועים המשותפים כמו ארוחות משפחתיות ולמרות המשבר עדיין לבצע אותם זמני טלוויזיה ופעילויות משותפות יציאה למקומות אפילו לגינה. תחזוקה רצופה של פעולות משפחתיות נותנת לעבור את המשברים הבאים להרבה יותר קלים עבור כולם.
סיכום הדברים –
בשנתיים האחרונות כולם חוו משברים עקב המגפה שפקדה אותנו פיזית ונפשית. אפשר לייצר מכך הרבה יתרונות שלא חייבים להיות דווקא שלילים, אלה לייצר יותר זמן איכות יחדיו ולנסות להבין כל אופי בבית ולהכיר מחדש שיגרה טיפה שונה ממה שכולנו מכירים. הקורונה אכן מביאה המון שליליות אתה ביחד והתמודדות עם סיטואציות לא מוכרות מידי יום כמו מוות. מאוד חשוב כן לייצר מכל סיטואציה זיכרונות טובים ולשמור על משפחתיות, תקשורת נכונה ופתוחה אחד עם השני. הבנה שלברוח זאת לא בחירה נכונה. יום המשפחה הוא יום המאחד אותנו ונותן לנו את האופציה להסתכל על מה שיצרנו ולתת לנו מניע להמשיך לקיים את מה שקיים ולשמור עליו.
לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך: