טוב לדעתרץ ברשת

סטיקי רייס – מאכל אסייתי שאתם חייבים להכיר

סטיקי רייס (אורז דביק) בסגנון תאילנדי הוא התוספת המושלמת לבשרים על האש, סלטים תאילנדים חריפים, או מנות תאילנדיות אחרות האהובות עליכם

בצפון מזרח תאילנד (או עם ארוחות מאותו אזור), סטיקי רייס משמש ככלי (במקום מזלג וכפית) והוא נאכל עם כל ביס בארוחה. גרגרי האורז הדביקים נצמדים זה לזה ומכאן מגיע שמו "אורז דביק" מגלגלים את האורז לכדור קטן ואז מחזיקים אותו בין האצבעות כדי ליצור כדור לסלטים, רטבים או בשרים על האש.

המקורות הרשמיים של סטיקי רייס

סטיקי רייס, או אורז דביק, אורז שעווה או אורז מתוק, נקרא במקור אורז גלוטני, מונח שהגיע מהשפה הלטינית. המרקם הדביק שלו הוא שנתן לו את שמו, ללא הקשר לגלוטן, החלבון שאין באורז הזה.

סוג האורז הזה צמח בעיקר במזרח אסיה ובדרום מזרח אסיה, בצפון מזרח הודו באזור שבע האחיות, ובבהוטן. גרגרי האורז הזה הם אטומים, ויש להם תכולה נמוכה מאוד של עמילוז. האורז הופך להיות דביק במיוחד במהלך הבישול, וזהו מאכל פופולרי בכל אסיה.


מגוון סוגי אורז דביק

סטיקי רייס זמין במגוון סוגים, כמו למשל סוגי אינדיקה, ג'פוניקה, או ג'פוניקה טרופית. למרות שאורז ג'פוניקה נקרא במקרים רבים גם אורז דביק, מכיוון שהוא כולל סוגים שונים של האורז הזה, שגם הם הופכים לדביקים במידה מסוימת כשהם מבושלים, כשמדברים על אורז דביק, מדברים על אורז מסוג אחר.

במהלך הכנת האורז, הוא אמור להיות חלק לחלוטין. אם גרגרי האורז אינם לבנים ואין להם מראה של אבקה, סביר להניח שהאורז ישן. סימן נוסף לזיהוי חוסר טריות של האורז הוא כמות גדולה של עמילן שצפה על מי האורז במהלך ההשרייה, ובמצבים אלו חשוב לשטוף היטב את האורז לפני ההכנה.

השימושים המקוריים של סטיקי רייס

סטיקי רייס הוא אורז דביק, שמשמש כמרכיב רב תכליתי בגרסאות רבות של בישול אסייתי. בנוסף למנות מלוחות רבות שאולי אתם מכירים, כמו זונגזי (כופתאות אורז דביק) או שומאי, אורז דביק (נקרא גם אורז מתוק או אורז דביק) משמש גם במתכוני קינוחים.

אנשים רבים אוהבים אורז דביק, אבל כדי להשתמש בו במתכונים מסוימים, צריך לבשל אותו מראש. מה שמביא אותנו לשאלה, איך מבשלים סטיקי רייס? במתכון המהיר הזה, נלמד אתכם איך להכין אורז דביק ללא סיר אורז או כל ציוד מיוחד.


מתכון קל ומעולה לאורז דביק, שישדרג כל ארוחת מוקפצים

אין למתכון הזה רשימת מצרכים, כי כל מה שצריך כדי להכין סטיקי רייס טוב ונאמן למקור, זה כוס אורז דביק תאילנדי, שאפשר למצוא בכל חנות שמוכרת חומרי גלם מהמזרח הרחוק.

אופן ההכנה

  1. יש להשרות את האורז התאילנדי בקערת מים רותחים, בכמות שמכסה את האורז בשיעור של עשרה אחוזים לפחות, למשך עשר דקות.
  2. מכסים את הקערה עם מכסה חסין אש ומכניסים למיקרוגל לבישול במשך שלוש דקות, מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים קלות, ומכניסים לבישול נוסף של שלוש דקות

הערות שחשוב לדעת –

הזמן הדרוש להכנת האורז תלוי במיקרוגל, ובחלק מהמקרים יהיה צורך להכניס את קערת האורז לבישול במשך שלוש דקות נוספות. האורז מוכן כשהתוצאה המתקבלת היא אורז רך ודביק.

אם הבחירה היא לבשל את האורז על הכיריים, צריך לבשל את האורז בתוך מסננת פלדה שמורכבת על סיר מלא במים רותחים, בגודל תואם ויציב, ולכסות את הסיר. בגישה זו, סטיקי רייס מתבשל עם אדי המים עד שהוא מקבל את המרקם הרצוי.

בתאבון 🙂

אולי יעניין אתכם גם –

מימונה – המסורת ואיך הכול התחיל

קוריאה הדרומית – התרבות האוכל וכל מה שמיוחד בה

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button